Ρομποτική (Ολική και Μερική) – Αρθροπλαστική Ισχίου

 

Η Ρομποτική Χειρουργική εφαρμόζεται πλέον με μεγάλη επιτυχία και στις αρθροπλαστικές του ισχίου.

Στο Νοσοκομείο ΥΓΕΙΑ, ο κος. Ι. Τριανταφυλλόπουλος χρησιμοποιεί το Ρομποτικό Σύστημα Μako της αμερικανικής εταιρείας Stryker για την αντιμετώπιση της οστεοαρθρίτιδας του ισχίου.

Ρομποτική στις επεμβάσεις ισχίου

Σε όλες τις επεμβάσεις ρομποτικής ορθοπεδικής πραγματοποιείται ειδική τομογραφία πολύ υψηλής ανάλυσης, έτσι ώστε να υπάρχει απόλυτος σεβασμός στην ανατομία του κάθε ατόμου και προσαρμογή της νέας άρθρωσης σύμφωνα με τις ανατομικές συνθήκες. Στις επεμβάσεις του ισχίου, η ακρίβεια στην προπαρασκευή των ιστών και η τοποθέτηση των εμφυτευμάτων, δίνουν ένα εξαιρετικό χειρουργικό αποτέλεσμα ως προς την κινητικότητα, την αποκατάσταση και την ανατομικότητα της άρθρωσης, που προσομοιάζει απόλυτα στο ανθρώπινο ισχίο. Επίσης, η ακριβής τοποθέτηση της νέας άρθρωσης με το σύστημα Μako αυξάνει σε μεγάλο βαθμό τη διάρκεια των εμφυτεύσιμων υλικών, πέραν των 10-15 χρόνων, ενώ οι ασθενείς περπατούν το αργότερο σε 24 ώρες μετά την επέμβαση.

Πλεονεκτήματα ρομποτικής χειρουργικής ισχίου

H ρομποτικά υποβοηθούμενη ολική αρθροπλαστική του ισχίου είναι εξαιρετικά επιτυχής, καθότι κατά τη διάρκεια της επέμβασης ο ιατρός μπορεί να έχει διαθέσιμες πληροφορίες για όλες τις παραμέτρους της επέμβασης και να αλλάξει διεγχειρητικά ό,τι απαιτείται προκειμένου να εξασφαλιστεί το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα.

  • Το ρομποτικό Σύστημα χειρουργικής ορθοπεδικής MAKO της αμερικανικής εταιρείας STRYKER χρησιμοποιείται στο Νοσοκομείο ΥΓΕΙΑ από τον κο Ι. Τριανταφυλλόπουλο για την αποκατάσταση της οστεοαρθρίτιδας του ισχίου