Με ιδιαίτερη επιτυχία εξελίσσεται το Πανελλήνιο Συνέδριο της Ελληνικής Εταιρίας Ορθοπεδικής και Τραυματιολογίας (ΕΕΧΟΤ) στο Ξενοδοχείο Athens Caravel.

Η επιστημονική ομάδα του Εργαστηρίου Έρευνας Παθήσεων του Μυοσκελετικού Συστήματος της Ιατρικής Σχολής του ΕΚΠΑ με συντονιστή και επιστημονικά υπεύθυνο τον Επίκουρο Καθηγητή Ορθοπεδικής κο Ιωάννη Τριανταφυλλόπουλο, συμμετέχει με πολλές ερευνητικές και καινοτόμες εργασίες που αφορούν την αποκατάσταση παθήσεων του αρθρικού χόνδρου, σύγχρονους τρόπους διάγνωσης και αντιμετώπισης της οστεοπόρωσης, μοντέρνες φαρμακοτεχνικές μεθόδους ενίσχυσης νευρικών συρραφών σε πειραματικά μοντέλα, αποκαταστάσεις αθλητικών κακώσεων και σύγχρονα μοντέλα φυσικής αποκατάστασης μετά από ολικές αρθροπλαστικές.

Στο επιστημονικό επιτελείο του Ερευνητικού Εργαστηρίου διακρίνονται οι ορθοπεδικοί ιατροί Κέλλυ Λαμπροπούλου-Αδαμοπούλου, Χρύσα Αργυρού, Δημήτριος Οικονομόπουλος και Νικήτας Σχίζας. Επίσης, στην επιστημονική ομάδα συμμετέχουν η φυσικοθεραπεύτρια  Σοφία Στάση, ο ορθοπεδικός Νικόλαος Κοκκαλάς και ο επικ. καθηγητής ΤΕΦΑΑ  Θεόδωρος Ρούσσος.