Οι σύγχρονες αρθροσκοπικές τεχνικές για την αποκατάσταση παθήσεων και τραυματισμών του ώμου ήταν το κύριο θέμα του Διεθνούς Σεμιναρίου στην Λάρισα.

Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε στην Ιατρική Σχολή του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας το 2ο Διεθνές Αρθροσκοπικό Σεμινάριο Ώμου (2nd Larissa Advanced Arthroscopic Cadaver Course) στο Ανατομείο της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας, με εκμάθηση των νεώτερων αρθροσκοπικών τεχνικών του ώμου σε πτωματικά παρασκευάσματα.

Ο Κος Τριανταφυλλόπουλος συμμετείχε ως εκπαιδευτής και δίδαξε σύγχρονες αρθροσκοπικές τεχνικές για την αποκατάσταση παθήσεων και τραυματισμών του ώμου σε νέους ορθοπεδικούς Έλληνες αλλά και συναδέλφους από το εξωτερικό. Ο καθηγητής ορθοπεδικής κος Τριανταφυλλόπουλος παρουσίασε την “Αντιμετώπιση του Πρώτου Τραυματικού Εξαρθρήματος του Ώμου” και εκπαίδευσε σε πτωματικά μοντέλα, νέους συναδέλφους ορθοπεδικούς στην αρθροσκοπική χειρουργική του ώμου.

Συμμετείχαν επίσης εκπαιδευόμενοι ορθοπεδικοί από πολλές χώρες του εξωτερικού καθώς και διεθνείς ομιλητές με εξειδίκευση στην αρθροσκοπική χειρουργική του Ώμου. Ο οικοδεσπότης Καθηγητής Ορθοπεδικής Μιχάλης Χαντές οργάνωσε το Σεμινάριο άψογα.

Η εξωστρέφεια του Ελληνικού Πανεπιστημίου είναι πολύ σημαντική και πραγματικά το επίπεδο της Ορθοπεδικής στην Ελλάδα δεν έχει τίποτα να ζηλέψει από το εξωτερικό!

Ακολουθεί φωτογραφικό υλικό από τη διεξαγωγή της επιστημονικής εκδήλωσης με τίτλο: 2nd Larissa Advanced Arthroscopic Cadaver Course – All about Shoulder Instability & Rotator cuff repair, που πραγματοποιήθηκε από 1 έως 2 Νοεμβρίου 2019 στο Αμφιθέατρο της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας, στη Λάρισα.